Kvinder og deres oliventræer – Et bevægende udtryk for tolerance, venskab og kærlighed

I august kunne man på Københavns Rådhus opleve en række varme og farvestrålende billeder af træer og natur. Værkerne blev til i et samarbejde mellem muslimske, kristne og jødiske kvinder i WIZOs borgercenter i Afula i Israel. Her mødtes de på ugentlig basis som et bidrag til at nå frem til at leve i fredelig sameksistens med hinanden.

Ved at udstille deres malerier af fredssymbolet, oliventræet, har kvinderne ønsket at vise, at hvis viljen er der, er det muligt at respektere sine naboer på trods af forskellige religiøse og kulturelle tilhørsforhold. Kvinderne ønsker dermed at inspirere andre til at gøre det samme i håbet om, at verden kan blive et fredeligere sted, bl.a. ved at politikere tør lade sig overbevise og herefter træffe beslutninger, der kan danne grundlag herfor.

 

 

WIZO Danmark ønskede at vise danskerne denne udstilling. Dels for at inspirere danskerne til at gå ind i nogle sammenhænge på tværs af kultur og religion, dels for at vise, at der i et af de mest omtalte brændpunkter i verden, Israel, findes aktive fredsinitiativer blandt befolkningen.

Det giver os et håb for en bedre fremtid. Stor tak fra KKL Danmark til WIZO Danmark for at støtte sådanne initiativer.