KKL-JNF stiller 70 mobile beskyttelsesrum til rådighed for indbyggerne i det nordlige Israel

I forlængelse af Præsident Trumps udmelding om, at USA trækker sig ud af atomaftalen med Iran, har IDF sat Golan-højderne i alarmberedskab og pålagt de lokale myndigheder at åbne beskyttelsesrum. Eli Malka, leder af regionalrådet i Golan-højderne og Dimi Apartsev, leder af Katsrin lokalråd, udtrykker dyb bekymring over manglen på beskyttelsesrum i området. KKL-JNFs øverste ledelse og verdensformand Danny Atar har i samråd med lokalrådsformændene besluttet omgående at stille 70 mobile beskyttelsesrum til rådighed, for at imødegå det akutte behov, som de lokale myndigheder gav udtryk for.

KKL-JNFs bestyrelse har ligeledes besluttet at være parat til at stille yderligere beskyttelsesrum eller tilsvarende udstyr til rådighed for området, hvis behovet skulle opstå.

KKL-JNFs verdensformand, Danny Atar, udtaler, at KKL-JNF har stærkt fokus på lokalområderne i Israels periferi og i Golan-højderne i særdeleshed. ”Vi viser regelmæssigt dette engagement ved at deltage i områdernes udvikling, i særdeleshed i nødsituationer og ved sikkerheds-alarmering, hvor KKL-JNF kan stille sin ekspertise til rådighed for at opfylde akutte behov”.

I nødsituationer går KKL-JNF aktivt ind i opfyldelsen af lokalområdernes kritiske behov. Dette arbejde omfatter: opførelse af bombesikre lege- og aktivitetsområder, bombesikre lokaler for børnehaver og andre daginstitutioner, indkøb og opstilling af mobile beskyttelsesrum, sikring af husly for børn fra udsatte områder i KKL-JNFs Field and Forest-centre og etablering af overvågede aktiviteter for børn, der er henvist til ophold i beskyttelsesrum, for at reducere stress samt andre følgevirkninger og helbredsskader forårsaget af det risikofyldte liv i området.

KKL-JNF står sammen med sine partnere verden rundt om i tykt og tyndt at støtte indbyggerne i lokalområderne op til konfrontationslinjen før, under og efter militære konfrontationer.