KKL’s lommekalender er udkommet

Kalenderen kan bestilles på tlf. 8838 5244 til en pris på kr. 50,00

Kalenderen kan desuden afhentes på MT’s kontor, Gils Deli og på Carolineskolen.

Endelig kan kalenderen fremsendes pr. brev mod et gebyr på kr. 25,-

KKL fejrer Tu BiShvat

Søndag, den 28. januar kl. 14..00-16.00 i Det jødiske Hus

Der vil være servering af frugt, kaffe og kager.

Finn Schwarz, formand for KKL, vil fortælle om det nye besøgssted i Ilanot som KKL Danmark har bidraget til.

Arne Backlund vil fortælle om sit arbejde med træer rundt i verden, ikke mindst om piletræet.

Arrangementet er gratis.

På godt genssyn
KKL – Danmark

AFLYST – Rundrejse i anledning af, at Israel fylder 70 år

NB: Rundrejsen er desværre aflyst pga. for få tilmeldinger.

Vi fejrer 70 året for Israels genoprettelse med en rejse, hvor vi kommer vidt omkring i landet og besøger nogle af de steder hvor vigtige historiske begivenheder fandt sted, men også steder der viser hvordan landet har udviklet sig siden 1948.

Alle deltagere vil være i gode hænder med Bent Lexner, som har sagt ja til at lede denne tur.

[Læs mere]

Bar Mitzvah-væggen i US Independence Park

Ryan Benjamin Saywitz, der stod Bar Mitzvah for nylig, afslørede sit navn på Bar Mitzvah-væggen i American Independence Park vest for Jerusalem. Ved at gøre dette, mindedes han Laszlo Abend, en jødisk dreng fra Østrig, som blev myrdet i Holocaust og som aldrig kom til at fejre sin Bar Mitzvah.

[Læs mere]

Ilanot-skovens besøgcenter – Hvor træer møder teknologi

Det nye besøgscenter i Ilanot-skoven ved Tel Aviv, som er blevet til med støtte fra KKL-JNF i Danmark, blev officielt indviet den 14. august 2017 ved en ceremoni med repræsentanter fra både Danmark og Israel.

”Det er et enestående sted, ikke bare for Israel men for hele verden. Det viser de besøgende den vigtige rolle, som skovene spiller for miljøet og for menneskeheden”, erklærede KKL-JNFs Central Region Director Haim Messing.

Det nye center giver besøgende mulighed for at udforske forskellige aspekter af skove og skovdrift med hjælp fra avanceret teknologi, så som en cykel med vitual reality-briller, der skaber oplevelsen af at cykle gennem et skovlandskab, en globus, som viser forskellige typer skov kloden over, et kort, der viser træsorters geografiske oprindelse, et modeltræ, omgivet af tablet-computere, der giver mulighed for at dykke ned i detaljerede oplysninger om træet, en filmsal og en interaktiv quiz.

Formanden for KKL-JNF Danmark, Finn Schwarz, fortalte kort gæsterne om Inga og Gerhard Herzog, hvis donation har gjort etableringen af centret mulig og hvordan de flygtede til Danmark fra Tyskland for at undslippe nazisterne og derefter hengivent har arbejdet for KKL-JNF og staten Israel. ”Der er ingen tvivl om, at hvis de havde været med os i dag, så ville de have været stolte af det sted, der er skabt her”, sagde Finn Schwarz.

Ilanot-skoven blev etableret meget tidligt af staten Israel for at afprøve muligheden for at akklimatisere forskellige træsorter til lokale klimatiske forhold. Som årene er gået, blev skoven forsømt, indtil KKL-JNF tog hånd om at genoplive den for to år siden. En indsats, der var så succesfuld, at Israel i dag har givet skoven officiel status som botanisk have. Skovområdet er gjort tilgængeligt for gangbesværede, takket være en donation fra KKL-JNFs venner i USA.

[Læs mere]

Kvinder og deres oliventræer – Et bevægende udtryk for tolerance, venskab og kærlighed

I august kunne man på Københavns Rådhus opleve en række varme og farvestrålende billeder af træer og natur. Værkerne blev til i et samarbejde mellem muslimske, kristne og jødiske kvinder i WIZOs borgercenter i Afula i Israel. Her mødtes de på ugentlig basis som et bidrag til at nå frem til at leve i fredelig sameksistens med hinanden.

Ved at udstille deres malerier af fredssymbolet, oliventræet, har kvinderne ønsket at vise, at hvis viljen er der, er det muligt at respektere sine naboer på trods af forskellige religiøse og kulturelle tilhørsforhold. Kvinderne ønsker dermed at inspirere andre til at gøre det samme i håbet om, at verden kan blive et fredeligere sted, bl.a. ved at politikere tør lade sig overbevise og herefter træffe beslutninger, der kan danne grundlag herfor.

 

 

WIZO Danmark ønskede at vise danskerne denne udstilling. Dels for at inspirere danskerne til at gå ind i nogle sammenhænge på tværs af kultur og religion, dels for at vise, at der i et af de mest omtalte brændpunkter i verden, Israel, findes aktive fredsinitiativer blandt befolkningen.

Det giver os et håb for en bedre fremtid. Stor tak fra KKL Danmark til WIZO Danmark for at støtte sådanne initiativer.

 

 

 

 

 

 

KKL-JNF-huse til ungdommen

Uddannelsesudgifterne i Israels udsatte periferi-regioner har – i modsætning til i de økonomisk mere velstående større byer – resulteret i svage bysamfund med høj arbejdsløshed og mangel på veluddannet og kompetent arbejdskraft.

KKL-JNF vil med særlige ungdomshuse påvirke de unges liv i Israels yderområder ved at stille motiverende læringsmiljøer og et ’andet hjem’ til rådighed.

[Læs mere på engelsk]

For første gang i Israel: 25 “ren energi”-busser tages i brug i Haifa

“Idrifttagning af 25 elektriske busser i Haifa er begyndelsen på en miljø-revolution”, udtaler KKLs World Chairman Danny Atar.

De 25 Egged-busser bliver taget i brug i Haifa, som led Clean Car Revolution-projektet, som er et samarbejde mellem KKL-JNF og Israels miljøministerium om at reducere niveauet af luftforurening i Israel. Vognparken forventes at være den første i lang række landet over.

[Læs mere på engelsk]