Ein Rafa Single Track-cykelruten

Ein Rafa Single Track er det første spor af sin art, der er blevet opbygget i partnerskab med beboere i det arabisk samfund, og som sådan udgør det et glimrende eksempel på et vellykket samarbejde, der bidrager både til lokalsamfundet og til miljøet.

Sporet er etableret på initiativ af Ala Barhum, formand for landsbyrådet i Ein Rafa, som sammen med Gidi Bashan fra KKL-JNF har inspireret lokale beboere og som bidraget til at forandre landsbyens selvopfattelse til også at dække aktiviteter for turister.

Bortset fra at hjælpe med den fysiske etablering af ruten, deltog landsbyboerne ligeledes den omfattende forbedring af området omkring Ein Lamur og forandrede det fra losseplads til en lokal naturperle. Planerne for fremtiden omfatter en fælles investering for landsbyen og KKL-JNF i at forbedre adgangen til området og til den lokale kilde, som i dag fremstår som turistattraktion.

Givat Ela-cykelstien

Givat Ela-cykelstien giver dig mulighed for at opleve både de dybe skove og de åbne landskaber i Galilæa. Følg blot ét af sporene i Nahal Tzippori-skovens netværk af cykelstier.

Cykelruter i Ben Shemen-skoven

Ben Shemen Forest er en af Israels mest kendte og mest populære områder med cykelruter. Hundredvis af entusiaster nyder hver weekend en række cykelruter. Selve skoven strækker sig over et samlet areal på ca. 21.000 dunam (ca. 4.250 hektar) på begge sider af rute nr. 443. Cyklister plejer at henvise til den sydlige side som “Mitzmod” (kort for Mitzpe Modiin) og til nord som “Tel Hadid”, der stiger til en højde på 147 meter og dominerer hele området.