GO GREEN 2016

Fremhævet

GO GREEN 2016

20. – 28. september

Her på siden opdaterer vi løbende om forberedelserne til Go Green 2016. Vi glæder os til at invitere dig med til vores fælles tur til Israel.

Sammen med vores kollegaer i Sverige, Norge og Finland arrangerer vi en fælles nordisk rejse til Israel. Rejsen byder på fantastiske naturoplevelser, baggrundsviden om de enkelte projekter og besøg på både ukendte og velkendte attraktioner.

Læs resten

Du kan være med til at dyrke fisk i ørkenen

Fremhævet

Ørken og dambrug hænger ikke umiddelbart sammen, men det er en kombination, som tjener mange formål. 

Dambrugene drives af de omkringliggende kibbutzer og landbrug. Hvert enkelt dambrug avler mere end 15000 fisk af gangen og bliver samtidigt brugt til at dyrke spiselige kaktus, alger og saltvandstomater, som er blevet en vigtig del af Israels landbrugseksport. Vandet bliver pumpet op fra flere hundrede meter under ørkenens overflade, og bliver derefter renset og afsaltet. Årligt bliver 500000 ton gødet vand ledt tilbage ud i ørkenen til de omkringliggende marker og plantager via drypvandingssystemer.

Læs resten

Støt KKL Danmark og få et diplom tegnet af Marianne Nagler

Fremhævet

Marianne Naglers billede vil pryde det første af en række nye KKL-diplomer, med motiver af dansk-jødiske kunstnere. Maleriet er en abstraktionen over et træ. Med rødderne i jorden og kronen, der strækker sig mod himlen, symboliserer det menneskets rodfæstethed til tilværelsen.

“Det er ideen om træer, der er hellig, ligesom livet i alle dets afskygninger”, siger Marianne Nagler og fortsætter: ”Det er træernes åndfuldhed, der interesserer mig. Jeg har malet billedet, fordi træer er så utrolig fundamentale og væsentlige for hele vores tilværelse. Det vil være uendelig ødelæggende, hvis man fjerner træerne. De er en livsnødvendighed. Uden dem, ville Jorden blive en gold ørken og uden dem, kan vi ikke trække vejret”.

Vi forventer, at diplomet er klar tidligt på sommeren.

Økologi på tværs af grænserne

Fremhævet

I Arava regionen i Negevørkenen er KKL med til at skabe frugtbare rammer for både det israelske og jordanske folk. Der er blevet plantet skovområder og etableret vandressovoirs og dambrug, som giver næring til områdets marker og plantager.

På få år er Arava regionen blevet den største bidragsyder til Israels ekport af frugt og grønt. Al landbrug bliver drevet af landmændene på begge sider af grænsen. Det har skabt arbejdspladser og sikrer, at Aravas udvikling fortsætter.

Du kan være med til at skabe muligheder for bæredygtig udvikling i mellemøsten ved at støtte KKL’s arbejde her.

KKL-JNF stiller 70 mobile beskyttelsesrum til rådighed for indbyggerne i det nordlige Israel

I forlængelse af Præsident Trumps udmelding om, at USA trækker sig ud af atomaftalen med Iran, har IDF sat Golan-højderne i beredskab og pålagt de lokale myndigheder at åbne beskyttelsesrum. Eli Malka, leder af regionalrådet i Golan-højderne og Dimi Apartsev, leder af Katsrin lokalråd, udtrykker dyb bekymring over manglen på beskyttelselsrum i området. KKL-JNFs øverste ledelse og verdensformand Danny Atar har i samråd med lokalrådsformændene besluttet omgående at stille 70 mobile beskyttelsesrum til rådighed, for at imødegå det akutte behov, som de lokale myndigheder gav udtryk for.

KKL-JNFs bestyrelse har ligeledes besluttet at være parat til at stille yderligere beskyttelsesrum eller tilsvarende udstyr til rådighed for området, hvis behovet skulle opstå.

KKL-JNFs verdensformand, Danny Atar, udtaler, at KKL-JNF har stærkt fokus på lokalområderne i Israels periferi og i Golan-højderne i særdeleshed. ”Vi viser regelmæssigt dette engagement ved at deltage i områdernes udvikling, i særdeleshed i nødsituationer og ved sikkerheds-alarmering, hvor KKL-JNF kan stille sin ekspertise til rådighed for at opfylde akutte behov”.

I nødsituationer går KKL-JNF aktivt ind i opfyldelsen af lokalområdernes indbyggeres kritiske behov. Dette arbejde omfatter: opførelse af bombesikre lege- og aktivitetsområder og lokaler for børnehaver og andre daginstitutioner indkøb og opstilling af efterlyste mobile beskyttelsesrum, sikring af husly for børn fra sårbare områder i KKL-JNFs Field and Forest-centre og etablering af overvågede aktiviteter for børn, der er henvist til ophold i beskyttelsesrum, for at reducere stress samt andre følgevirkninger og helbredsskader forårsaget af det risikofyldte liv i området.

KKL-JNF står sammen med sine partnere verden om i tykt og tyndt at støtte indbyggerne i lokalområderne op til konfrontationslinjen før, under og efter militære konfrontationer.

Bestyrelsens sammensætning

Efter generalforsamlingen den 23. april 2018 har bestyrelsen for KKL Danmark følgende sammensætning:

Finn Schwarz (formand)
Martin Hirsch (kasserer)
Bent Lexner
Linda Herzberg
Lone Hertz
Carsten Skov

Earth Day – For et grønnere Israel

Herhjemme blev der søndag den 22. april arrangeret mere end 1.000 affaldsindsamlinger. Også i Israel er Earth Day blevet fejret. Landet hylder bæredygtighed og miljøvenlige teknologier og grønne politiske initiativer. I en tid, hvor verden skal forholde sig til klimaforandringer, urbanisering, befolkningstilvækst og truede ressourcer, er Israel en relevant og vigtig samarbejdspartner i arbejdet med at skabe og forbedre grønne teknologier.

  • Israel er en af verdens frontløbere med hensyn til skovrejsning. Siden grundlæggelsen i 1901 har KKL-JNF plantet mere end 240 millioner træer i Israel, der derved er et af kun to lande i verden, som står for en netto-tilvækst af træer i det 20. århundrede.
  • I Israel trives en bred vifte af grønne organisationer, inklusiv det 60 år gamle Selskabet for Naturbeskyttelse i Israel (Society for the Protection of Nature in Israel) og Arava-instituttet for Miljø-studier (Arava Institute for Environmental Studies9. Disse gruppe arbejder for at bevare landets økosystem, udddanne og bevistgøre befolkningen og for derved at promovere et grønnere Israel.
  • I 2015 var Israel med til at åbne det første bæredygtige solenergianlæg i Østafrika i februar 2015. I juni 2016 inviede det israelske firma Energiya det første kommercielt bæredygtige solenergi-område i Glynn County, Georgia, USA, som en del af statens initiativer inden for vedvarende energi. På hjemmebane vil Israel i år åbne et af verdens største solenergi-station, kendt som Ashalim solvarme-projektet.

KKL’s lommekalender er udkommet

Kalenderen kan bestilles på tlf. 8838 5244 til en pris på kr. 50,00

Kalenderen kan desuden afhentes på MT’s kontor, Gils Deli og på Carolineskolen.

Endelig kan kalenderen fremsendes pr. brev mod et gebyr på kr. 25,-

KKL fejrer Tu BiShvat

Søndag, den 28. januar kl. 14..00-16.00 i Det jødiske Hus

Der vil være servering af frugt, kaffe og kager.

Finn Schwarz, formand for KKL, vil fortælle om det nye besøgssted i Ilanot som KKL Danmark har bidraget til.

Arne Backlund vil fortælle om sit arbejde med træer rundt i verden, ikke mindst om piletræet.

Arrangementet er gratis.

På godt genssyn
KKL – Danmark

AFLYST – Rundrejse i anledning af, at Israel fylder 70 år

NB: Rundrejsen er desværre aflyst pga. for få tilmeldinger.

Vi fejrer 70 året for Israels genoprettelse med en rejse, hvor vi kommer vidt omkring i landet og besøger nogle af de steder hvor vigtige historiske begivenheder fandt sted, men også steder der viser hvordan landet har udviklet sig siden 1948.

Alle deltagere vil være i gode hænder med Bent Lexner, som har sagt ja til at lede denne tur.

[Læs mere]

Bar Mitzvah-væggen i US Independence Park

Ryan Benjamin Saywitz, der stod Bar Mitzvah for nylig, afslørede sit navn på Bar Mitzvah-væggen i American Independence Park vest for Jerusalem. Ved at gøre dette, mindedes han Laszlo Abend, en jødisk dreng fra Østrig, som blev myrdet i Holocaust og som aldrig kom til at fejre sin Bar Mitzvah.

[Læs mere]

Ilanot-skovens besøgcenter – Hvor træer møder teknologi

Det nye besøgscenter i Ilanot-skoven ved Tel Aviv, som er blevet til med støtte fra KKL-JNF i Danmark, blev officielt indviet den 14. august 2017 ved en ceremoni med repræsentanter fra både Danmark og Israel.

”Det er et enestående sted, ikke bare for Israel men for hele verden. Det viser de besøgende den vigtige rolle, som skovene spiller for miljøet og for menneskeheden”, erklærede KKL-JNFs Central Region Director Haim Messing.

Det nye center giver besøgende mulighed for at udforske forskellige aspekter af skove og skovdrift med hjælp fra avanceret teknologi, så som en cykel med vitual reality-briller, der skaber oplevelsen af at cykle gennem et skovlandskab, en globus, som viser forskellige typer skov kloden over, et kort, der viser træsorters geografiske oprindelse, et modeltræ, omgivet af tablet-computere, der giver mulighed for at dykke ned i detaljerede oplysninger om træet, en filmsal og en interaktiv quiz.

Formanden for KKL-JNF Danmark, Finn Schwarz, fortalte kort gæsterne om Inga og Gerhard Herzog, hvis donation har gjort etableringen af centret mulig og hvordan de flygtede til Danmark fra Tyskland for at undslippe nazisterne og derefter hengivent har arbejdet for KKL-JNF og staten Israel. ”Der er ingen tvivl om, at hvis de havde været med os i dag, så ville de have været stolte af det sted, der er skabt her”, sagde Finn Schwarz.

Ilanot-skoven blev etableret meget tidligt af staten Israel for at afprøve muligheden for at akklimatisere forskellige træsorter til lokale klimatiske forhold. Som årene er gået, blev skoven forsømt, indtil KKL-JNF tog hånd om at genoplive den for to år siden. En indsats, der var så succesfuld, at Israel i dag har givet skoven officiel status som botanisk have. Skovområdet er gjort tilgængeligt for gangbesværede, takket være en donation fra KKL-JNFs venner i USA.

[Læs mere]