Earth Day – For et grønnere Israel

Herhjemme blev der søndag den 22. april arrangeret mere end 1.000 affaldsindsamlinger. Også i Israel er Earth Day blevet fejret. Landet hylder bæredygtighed og miljøvenlige teknologier og grønne politiske initiativer. I en tid, hvor verden skal forholde sig til klimaforandringer, urbanisering, befolkningstilvækst og truede ressourcer, er Israel en relevant og vigtig samarbejdspartner i arbejdet med at skabe og forbedre grønne teknologier.

  • Israel er en af verdens frontløbere med hensyn til skovrejsning. Siden grundlæggelsen i 1901 har KKL-JNF plantet mere end 240 millioner træer i Israel, der derved er et af kun to lande i verden, som står for en netto-tilvækst af træer i det 20. århundrede.
  • I Israel trives en bred vifte af grønne organisationer, inklusiv det 60 år gamle Selskabet for Naturbeskyttelse i Israel (Society for the Protection of Nature in Israel) og Arava-instituttet for Miljø-studier (Arava Institute for Environmental Studies9. Disse gruppe arbejder for at bevare landets økosystem, udddanne og bevistgøre befolkningen og for derved at promovere et grønnere Israel.
  • I 2015 var Israel med til at åbne det første bæredygtige solenergianlæg i Østafrika i februar 2015. I juni 2016 inviede det israelske firma Energiya det første kommercielt bæredygtige solenergi-område i Glynn County, Georgia, USA, som en del af statens initiativer inden for vedvarende energi. På hjemmebane vil Israel i år åbne et af verdens største solenergi-station, kendt som Ashalim solvarme-projektet.