Forbedring af miljøet og livskvaliteten i Galilæa

I over 70 år har Segev Skov fungeret som en lokal grøn lunge for beboere i Nedre Galilæa, beriget livskvaliteten og bevaret de stedsegrønne Galilæa-landskaber. KKL-JNF planlægger at forny dele af skovene som en del af plantesæsonen 2022-2023; denne fornyelse vil sikre skovens velvære og holdbarhed, så den fortsat kan tjene både mennesker og dyreliv.

[Læs mere]

Samarbejde bevarer skov og landbrugsjord

Kampen mod destruktive jorderosionsprocesser er et vigtigt projekt, der bevarer både skov og landbrugsjord. KKL-JNF er ansvarlig for fysisk implementering af arbejde og projekter på stedet, men for at det lykkes, skal det have nært samarbejde med landbruget.

Fotograf: Ariel Ben Zeev

Det var en nat, som Avigdor Kalfa aldrig vil glemme. En anspændt stemme fortalte ham i telefonen om en omfattende erosion i Gerar Stream-kanalen i Be’eri-skoven, et område der blev brugt til militær træning.

“Jeg blev meget bekymret, for hvis hæren ville planlægge at sende militære køretøjer ind i området, kunne det ende med en katastrofe. Jeg ringede til KKL-JNF, jeg ringede til lederen af regionrådet, jeg sørgede for at informere hæren. Der kom straks svar: Området skulle lukkes. Og så snart det var muligt, gik de ind for at ordne det. “

[Læs mere]

Forvandling af ørken til grønt og blomstrende område

I en længere årrække indtil det seneste årti er Arava blevet betragtet som et gudsforladt outback. En person, en leder med en vision, der gik sammen med KKL-JNF, bragte snesevis af nye familier til Moshav Hatzeva og andre Central Arava-samfund. I dag vil både veteranen og de nyankomne nyde en ny samfundspark med indbydende faciliteter.

Credit to the photographer: Photo above: Yossi Aloni, Maariv; Below, From the Adam V’Adama – HaShomer HeHadash” website

Én person med beslutsomhed kan flytte bjerge. Dr. Eyal Blum opgav en karriere inden for videnskab efter at have besluttet at foretage store ændringer i regionen og tiltrække hundreder af nye beboere til Arava-samfund. I løbet af sine syv år som leder af Central Arava Regional Council (2013-2020) lykkedes det Blum at opfylde sin vision om at skabe vækst i det ene lokalsamfund efter det andet.

[Læs mere]

Vejkrydset ved Plugot, tårnet og det historiske vidnesbyrd

Ikke langt fra Plugot Junction, i KKL-JNFs nordlige Negev kontorkompleks, står der et gammelt mandat æra vandtårn. Årene har mærket den armerede beton, og rust har spredt sig gennem jernårerne. I de senere år blev der etableret et dedikationscenter af fundraising-divisionen i KKL-JNF for donorer vandtårnet. Som forberedelse af en historisk udstilling om områdets lokalhistorie i tiden forud for statens grundlæggelse.

Læs mere om projektet

Bar’on – et nyt vandreservoir i det nordlige Israel

Det nye vandreservoir vil opsamle afstrømningsvand for at sikre den maksimale udnyttelse af regnvand og tilvejebringe en økonomisk overkommelig og bæredygtig kilde til vand for landbruget året igennem, særligt om sommeren og i tørkeperioder.

Yisrael Peretz, KKL-JNF

Israels nordligste region har i de seneste år oplevet en stigning i marker og frugtplantager sammen med en naturlig vækst i og udvidelse af eksisterende byområder. Det næststørste beskæftigelsesområde i Golan-højderne er landbrug, med omkring 700 landsbrugsvirksomheder fordelt på et område på 1.200 kvadratkilometer. Det er dermed et vigtigt, for mange indbyggere det eneste levebrød. Med stigningen i befolkningen og landbrugsindustrien følger et stigende behov for vand til kunstvanding. Samtidig er det en udfordring, at regnperioderne i Israel er vigende med faldende regnmængder år for år.

Fremad mod Israel 2040

Grundstenen, der er lagt for KKL-JNF Zemach-Kinneret Innovation and High Tech Park, er en betydningsfuld milepæl i KKL-JNFs 2040-plan, som sigter mod at transformere underudviklede områder i Negev- og Galilæa-regionerne til Israels næste Silicon Wadi.

Israel Perez, KKL-JNF

Under stor festligholdelse den 23. juni lagde KKL-JNF og Zemach Group grundstenen til KKL-JNF Zemach-Kinneret Innovation and High Tech Park i Galilæa. Centret kommer til at fungere som teknologi-inkubator og vidensbase for det nordlige Israel. Centret vil fremme akademisk specialisering, forskning og innovation inden for agro-tech, food-tech og vand og det vil beskæftige omkring 10.000 medarbejdere i vellønnede, højtkvalificerede jobs som en del af kernearbejdsstyrken. Centret vil tiltrække udenlandske virksomheder og investorer, der trækker fremgang og udvikling med sig til det nordlige Israel. Den high tech-park, der nu er på vej med en investering på 50 millioner NIS, er en integreret del af KKL-JNFs Israel 2040-vision om at transformere de underudviklede Negev- og Galilæa-regioner til Israels næste vækstmotor.

Migal-instituttet i spidsen for udvikling af COVID-19-vaccine

Hvad har udvikling af en COVID-19-vaccine at gøre med KKL-JNF? Dr. Doron Markel, ledende videnskabsmand i KKL-JNF, forklarer:

Med finansiering fra KKL-JNFs ’Styrk Norden’-program i Israel har MIGAL Galilee Research Institute i Kiryat Shmona for nylig indkøbt specialudstyr til udvikling af vaccinen. Migals tidligere succes med udvikling af en effektiv vaccine mod coronavirus (IVBÆ) blandt høns giver instituttet et betydeligt forspring.

Courtesy: Migal Institute

Den globale COVID-19-pandemi har smittet millioner af mennesker verden over og har ført til over 400.000 dødsfald inden for en 4 månders periode. Resultatet har desuden været en global økonomisk og social krise på et hidtil uset niveau siden Den Store Depression som følge af Wall Stree-krakket i 1929. Den hastige infektionsrate og de nationale nedlukninger har presset økonomierne og sundhedssystemerne til bristepunktet verden over.

Det er derfor ikke overraskende på det globale plan, at forskningsinstitutioner og laboratorier ligger i kapløb om t finde en effektiv COVID-19-vaccine, som vil kunne kan befri verden fra nedlukning (herunder den forventede ’anden bølge’) og føre til genoptagelse af økonomisk aktivitet.

[Læs mere]

Fra losseplads til legeplads

KKL-JNF vil forvandle en losseplads til en smuk park i nærheden af Or Yehuda. Et sted, hvor der i dag ikke er grønne områder.

”I femten år har områdets beboere ventet på, at denne park skulle blive til virkelighed. Og nu sker det endelig, med hjælp fra KKL-JNF”.

Arye Haim, Or Yehuda kommunes projektleder

I hjertet af et længst etableret boligområde i Or Yehuda, der med tiden har udviklet sig til en losseplads, er KKL-JNF i gang med at etablere en smuk og frodig park udstyret med legepladsudstyr og andre rekreative faciliteter.

Arye Haim, der selv bor i området, siger: ”Førhen var dette sted fyldt med skrald og byggeaffald og hver gang jeg kom forbi tænkte jeg for mig selv, at situationen ganske enkelt var uacceptabel. Stedet var blevet en torn i øjet hele området og dens beboere – men nu er jeg overbevist om, at vi har fat i noget fantastisk”.

Parken vil strække sig over omkring 6.000 kvadratmeter og vil rumme gangstier, skyggefulde bænke og borde, cykelspor, legepladser, udendørs træningsudstyr og belysning.

Byen Or Yehuda, der ligger i det centrale Israel, har en befolkning på omkring 40.000. Den blev grundlagt i 1949, kort tid efter staten Israels grundlæggelse, af immigranter fra Libyen og Tyrkiet. Først i 1950’erne fungerede den som transitlejr for immigranter fra Irak, der fik til huse i telte og hytter, og i 1955 blev den officielt anerkendt som permanent bosættelse. I 1970’erne blev Or Yehuda hjemsted for et stort antal immigranter fra Sovjetunionen, og i dag er det en livlig, blomstrende by. En tredjedel af indbyggerne er børn eller unge.

Jordan Street (Rehov HaYarden), hvor parken bliver placeret, er hjemsted for mange af byens oprindelige beboere, som i de senere år har fået følgeskab af unge par med børn. Da området ikke har nogle grønne områder, vil den nye park i høj grad bidrage til højnelse af livskvaliteten. Dertil kommer, at den bliver placeret op til en grundskole, hvis elever utvivlsomt vil glæde sig over og drage nytte af udfoldelsesmulighederne.

Alex Biba, ingeniør i KKL-JNF for Israels centralregion, fortæller, at gravearbejdet for fundamentet af parken, der blev indledt for omkring 2 måneder siden, nu er næste bragt til ende, og at parken forventes at stå klar om få måneder.

Det bare område har endnu ikke cykelspor, men det forhindrer ikke den unge BenMualem fra køre rundt på sin cykel. ”Mine venner og jeg har ventet længe på, at der skulle være en park her, hvor vi kan mødes, lege, have det sjovt og køre på vores cykler”, fortæller han.

En anden nabo er ude for at lufte sin hund, en anden klassisk park-aktivitet. Selv om området stadig er en byggeplads, er der ikke desto mindre ingen hindringer for at løbe, hoppe og logre med halen.

”Alle glæder sig med længsel til at parken står færdig, og jeg er ikke i tvivl om, at vi snart vil se den fuld af forældre, legende børn og fodgængere. Alle vil nyde det smukke sted”, konkluderer Arye Haim.