Eurovision Song Contest – Besøg i Israel

Deltagerne i Eurovision Song Contest har været inviteret til Israel for at deltage i en træplantnings-ceremoni med KKL-JNF i Ben Shemen-skoven.

Den danske – eller færøske – deltager, Reily, deltog også, og han udtaler:

”En af mine største inspirationskilder er at tage på gå- og vandreture i den færøske natur.

Det er meget lille område, og på en eller anden måde har dét at være fra et lille sted fået mig – eller inspireret mig – til at drømme større.

Desuden har vi ikke rigtig træer derhjemme, så det er interessant at plante et træ.”

En gevinst for kultur og kunst i en Corona-tid

KKL-JNF bygger et unikt COVID19-tilpasset amfiteater som bidrag til at løfte Israel hårdtprøvede kultur- og kunst-scene.

Ben Shemen Forest Amphitheater (Photo: Yossi Zamir, KKL-JNF Photo Archive)

I Ben Shemen-skoven er KKL-JNF i gang med at bygge et amfiteater, som lever op til forholdsreglerne omkring Corona-virus mht. at holde social afstand. Det vil stå klart i tiden op til KKL-JNFs 120 års fødselsdagsfest. Amfiteatret vil blive anvendt til udendørs koncerter med populære israelske kunstnere.

Kvinder og deres oliventræer – Et bevægende udtryk for tolerance, venskab og kærlighed

I august kunne man på Københavns Rådhus opleve en række varme og farvestrålende billeder af træer og natur. Værkerne blev til i et samarbejde mellem muslimske, kristne og jødiske kvinder i WIZOs borgercenter i Afula i Israel. Her mødtes de på ugentlig basis som et bidrag til at nå frem til at leve i fredelig sameksistens med hinanden.

Ved at udstille deres malerier af fredssymbolet, oliventræet, har kvinderne ønsket at vise, at hvis viljen er der, er det muligt at respektere sine naboer på trods af forskellige religiøse og kulturelle tilhørsforhold. Kvinderne ønsker dermed at inspirere andre til at gøre det samme i håbet om, at verden kan blive et fredeligere sted, bl.a. ved at politikere tør lade sig overbevise og herefter træffe beslutninger, der kan danne grundlag herfor.

 

 

WIZO Danmark ønskede at vise danskerne denne udstilling. Dels for at inspirere danskerne til at gå ind i nogle sammenhænge på tværs af kultur og religion, dels for at vise, at der i et af de mest omtalte brændpunkter i verden, Israel, findes aktive fredsinitiativer blandt befolkningen.

Det giver os et håb for en bedre fremtid. Stor tak fra KKL Danmark til WIZO Danmark for at støtte sådanne initiativer.

 

 

 

 

 

 

Tu BiShvat-ceremoni med Israels præsident, Reuven Rivlin

Man kan stadig se spor efter brandene omkring Haifa i udkanten af byen. Ikke desto mindre er der så småt ved at vise sig en smule grønt i de skadede områder. Aktuelt takket være beplantings-indsatsen i forbindelse med fejringen af To BiShvat. Hundreder af lokale børn deltog sammen med Israels præsident, formanden for KKL-JNF på verdensplan, Daniel Atar og Haifas borgmester Yona Yahav i plantning af træer i Ramat Sapir-kvarteret.

Læs mere