Status for 2021

Ved årsskiftet ligger det lige for at gøre status over aktiviteterne i 2021. Et på mange måder usædvanligt år, som har budt på store udfordringer, både herhjemme og i Israel.

Så meget mere grund er der til at glæde sig over de resultater, der er opnået inden for blandt andet følgende områder:

Udbredelse af adgang til naturoplevelser
Etablering af parkanlæg i lokalsamfund
Beskyttelse af dyreliv, herunder fuglebestanden i Hula Lake Park
Sikring af naturoplevelser for handicappede
Udendørs rekreative faciliteter ved hospitaler
Sikring og beredskab for befolkningen i området op mod Gaza-striben
Indkvartering og rekreative faciliteter ved Field and Forest Education Centers
Bekæmpelse af skovbrande / Genetablering af skovområder

I KKL-JNF Danmark er vi glade for det engagement og venskab, der bliver lagt for dagen i arbejdet for et styrket Israel.

Se videoklip fra Israel

KKL-JNF og de blinde i Israel

I anledning af Blinde-dagen, der finder sted den 6. juni, har KKL-JNF udmeldt projektforslag til støtte for blinde i Israel.

Herman og Paula Marks Foundation, der har som formål at støtte sociale og kulturelle projekter i Israel, administreres af KKL-JNF. I overensstemmelse med en beslutning truffet af stiftelsens bestyrelse, vil der blive fordelt et beløb på op til 500.000 shekel til fordel for projekter, der skal bidrage til lindring af isolationen af unge og ældre blinde og desuden til at yde tilskud til blinde kunstnere og tildeling af stipendier til blinde studerende.

[Læs mere]

Helbredende haver planlagt for Eitanim Psykiatrihospital

”Det giver ro i sindet og reducerer angst at tilbringe tid i naturlige grønne omgivelser”, siger Dr. Gadi Lubin, direktør ved Jerusalem Mental Health Center.

Det er på ingen måde overraskende, at ophold i åbne, grønne områder giver ro i sjælen. Adskillige studier dokumenterer dette, men der er i grunden ikke behov for at dykke ned i forskningsrapporter. I vores dagligdag kender vi alle til behovet for at komme uden for at nyde naturen og for at trække frisk luft. Denne iagttagelse gælder selvfølgelig også for mennesker, der slås med psykiske sygdomme.

Det er årsagen til, at Eitanim Psykiatrihospital – med hjælp fra KKL-JNF Norge og JNF Canada – erstatte slidte, indhegnede træningsbaner ved de lukkede psykiatriske afdelinger med grønne, friluftsgårde med udsigt til det betagende panorama ud over de omkringliggende Jerusalem Hills.

Fra losseplads til legeplads

KKL-JNF vil forvandle en losseplads til en smuk park i nærheden af Or Yehuda. Et sted, hvor der i dag ikke er grønne områder.

”I femten år har områdets beboere ventet på, at denne park skulle blive til virkelighed. Og nu sker det endelig, med hjælp fra KKL-JNF”.

Arye Haim, Or Yehuda kommunes projektleder

I hjertet af et længst etableret boligområde i Or Yehuda, der med tiden har udviklet sig til en losseplads, er KKL-JNF i gang med at etablere en smuk og frodig park udstyret med legepladsudstyr og andre rekreative faciliteter.

Arye Haim, der selv bor i området, siger: ”Førhen var dette sted fyldt med skrald og byggeaffald og hver gang jeg kom forbi tænkte jeg for mig selv, at situationen ganske enkelt var uacceptabel. Stedet var blevet en torn i øjet hele området og dens beboere – men nu er jeg overbevist om, at vi har fat i noget fantastisk”.

Parken vil strække sig over omkring 6.000 kvadratmeter og vil rumme gangstier, skyggefulde bænke og borde, cykelspor, legepladser, udendørs træningsudstyr og belysning.

Byen Or Yehuda, der ligger i det centrale Israel, har en befolkning på omkring 40.000. Den blev grundlagt i 1949, kort tid efter staten Israels grundlæggelse, af immigranter fra Libyen og Tyrkiet. Først i 1950’erne fungerede den som transitlejr for immigranter fra Irak, der fik til huse i telte og hytter, og i 1955 blev den officielt anerkendt som permanent bosættelse. I 1970’erne blev Or Yehuda hjemsted for et stort antal immigranter fra Sovjetunionen, og i dag er det en livlig, blomstrende by. En tredjedel af indbyggerne er børn eller unge.

Jordan Street (Rehov HaYarden), hvor parken bliver placeret, er hjemsted for mange af byens oprindelige beboere, som i de senere år har fået følgeskab af unge par med børn. Da området ikke har nogle grønne områder, vil den nye park i høj grad bidrage til højnelse af livskvaliteten. Dertil kommer, at den bliver placeret op til en grundskole, hvis elever utvivlsomt vil glæde sig over og drage nytte af udfoldelsesmulighederne.

Alex Biba, ingeniør i KKL-JNF for Israels centralregion, fortæller, at gravearbejdet for fundamentet af parken, der blev indledt for omkring 2 måneder siden, nu er næste bragt til ende, og at parken forventes at stå klar om få måneder.

Det bare område har endnu ikke cykelspor, men det forhindrer ikke den unge BenMualem fra køre rundt på sin cykel. ”Mine venner og jeg har ventet længe på, at der skulle være en park her, hvor vi kan mødes, lege, have det sjovt og køre på vores cykler”, fortæller han.

En anden nabo er ude for at lufte sin hund, en anden klassisk park-aktivitet. Selv om området stadig er en byggeplads, er der ikke desto mindre ingen hindringer for at løbe, hoppe og logre med halen.

”Alle glæder sig med længsel til at parken står færdig, og jeg er ikke i tvivl om, at vi snart vil se den fuld af forældre, legende børn og fodgængere. Alle vil nyde det smukke sted”, konkluderer Arye Haim.