KKL-JNF sikrer en bæredygtig fremtid for Israel

KKL-JNF blev etableret i 1901 som en af verdens ældste og mest betydningsfulde organisationer inden for miljøbeskyttelse og bæredygtig udvikling.

På mandat fra regeringen fungerer KKL-JNF som Israels nationale skovforvaltning og landudviklings-myndighed. I denne egenskab forvaltes 120.000 hektar skove – herunder tilplantede arealer – og åbne områder. Samtidig bliver der taget initiativ til og gennemført talrige nationale landudviklings-projekter som udvider livskvaliteten for alle landets indbyggere.

[Læs mere]

KKL-JNF på COP26 i Glasgow

KKL-JNF fortsætter sit arbejde med at forholde sig til og at imødegå klimaændringer og giver derfor udtryk for sine holdninger til dette vigtige spørgsmål. Den 10. november 2021 deltog KK-JNF-repræsentanter, Dr. Doron Markel og Dr. Gilad Ostrovsky, i en fælles session for KKL-JNF og Ministeriet for Miljøbeskyttelse ved UNFCCC COP26 i Glasgow.

[Læs mere]

Agamon Wildlife Rehabilitation Center

Agamon Wildlife Rehabilitation Center i Hula Lake Park er den eneste vildtklinik i det nordlige Israel, og landets eneste dyrelivsrehabiliteringscenter.

At hele en ørns brækkede vinge, hjælpe en sortvinget kite med at genlære jagtfærdigheder, operere på en stenmår, fodre en forældreløs ugle: Bare endnu en dag på KKL-JNF’s Agamon Wildlife Rehabilitation Center.

[Læs mere]

Løbeild i Jerusalem Hills

Sent i går eftermiddag – 15. august – opstod der brand i nærheden af Beit Meir i Jerusalem Hills. Det varme vejr og stærke vinde fik ilden til at sprede sig hurtigt og truede også andre nærliggende byer. Tusinder af beboere blev evakueret fra deres hjem i Beit Meir, Shoeva, Shoresh, Ksalon, Ramat Raziel og Givat Ye’arim.

KKL-JNF brandslukningshold arbejdede sammen med brand- og redningstjenestepersonale hele natten for at bekæmpe flammerne. Efterhånden som natten gik på, ophørte vinden, og temperaturerne blev gradvist afkølet, hvilket gjorde det muligt for holdene at bremse brandens spredning. Yderligere KKL-JNF-hold ankom i de tidlige morgentimer for at give forstærkning og hjælpe med at forhindre muligheden for fornyet brand i de varmere timer på dagen.

Se video optaget af KKL-folk på stedet

Læs mere KKL-JNFs indsats mod løbeilden

På tide at Mellemøsten samarbejder om klimaforandring og skovrejsning

Udtalelse fra Nave Shachar, KKL-JNF administrerende direktør for den israelske pavillon på Expo 2020 Dubai, som oprindeligt offentliggjort på Al Arabiya News.

Yatir-skoven i Negev-regionen – Fotograf: Yoav Devir for KKL-JNF

Global opvarmning, verdenskrige, fattigdom, sult og økonomisk polarisering har fået os til at tænke over, hvordan verden vil se ud i 2030. Mens regeringer i hele Mellemøsten har taget store fremskridt med at bekæmpe klimaforandringer, er det tid for regionen at mødes til gavn for alle involverede lande og virksomheder.

[Læs mere]

Kampen om Moder Jord

Klimakrisen er over os, og prognoserne for fremtiden er dystre. Hvis vi ikke tager alvorlige skridt nu for at reducere drivhusudslip, vil vores børn og børnebørn lide. Til ære for Verdens Miljødag, der blev fejret den 5. juni, fortæller Dr. Doron Markel, ledende forsker i KKL-JNF, om Israels holdning til at håndtere klimakrisen, om de miljømæssige udfordringer, som landet står over for, og om dets resultater også.

KKL-JNFs brandmænd i frontlinjen

Under Operation Guardian of the Walls arbejdede ca. 300 KKL-JNF-brandmænd døgnet rundt for at bekæmpe brande forårsaget af raketter og brandbomber, der blev affyret fra Gazastriben. I krigstid – og også når man bekæmper sæsonbestemte skovbrande – er det deres job at beskytte og gendanne Israels grønne områder til gavn for mennesker og miljøet.

[Læs mere]

KKL-JNF og de blinde i Israel

I anledning af Blinde-dagen, der finder sted den 6. juni, har KKL-JNF udmeldt projektforslag til støtte for blinde i Israel.

Herman og Paula Marks Foundation, der har som formål at støtte sociale og kulturelle projekter i Israel, administreres af KKL-JNF. I overensstemmelse med en beslutning truffet af stiftelsens bestyrelse, vil der blive fordelt et beløb på op til 500.000 shekel til fordel for projekter, der skal bidrage til lindring af isolationen af unge og ældre blinde og desuden til at yde tilskud til blinde kunstnere og tildeling af stipendier til blinde studerende.

[Læs mere]

Projekt: Goren Park

KKL-JNF har etableret 5 campingpladser i Goren Park. Der er skygge fra de mange træer og hver af dem har plads til mellem 50 og 500 personer. 4 af campingpladserne : Pinjetræet, Jordbærtræet, Judastræet og Egetræet ligger på vestsiden af parken, og de favner udsigten fra Montfort Castle i en halvcirkel. Den femte campingplads, Pistacietræet, ligger tæt på parkens indgang.

Pinjetræ campingplads er et lille område, som støder op til en skov og kan have op til 50 personer. I øjeblikket er der kun en enkelt vandhane til drikkevand. KKL-JNF har derfor igangsat et projekt for udbedring af basale faciliteter, såsom vandforsyning, et sted at vaske op, en bålplads og andre småfornødenheder for at tiltrække et større publikum.

KKL-JNF Danmark har sluttet sig til dette projekt og har sat som mål at indsamle NIS 28.000—hvilket svarer til ca. 53.000 kr.

Du kan støtte projektet ved at indbetale din donation til vores konto vores konto i Arbejdernes Landsbank 5301-0277421. NB: HUSK at anføre Goren Park på din indbetaling.

Fortæl også andre om projektet, ligesom vi selv løbende vil orientere om projektets fremdrift.

Læs mere om projektet