Ny overordnet leder af KKL-JNF

Ifat Ovadia-Luski blev for nylig valgt til at efterfølge Avraham Duvdevani som ny leder af Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF).

Hendes udnævnelse til stillingen ville gøre hende til den første kvinde til at tjene i rollen, siden organisationen blev grundlagt i 1901.

Ifat Ovadia-Luski (46), har en mastergrad med udmærkelse i Educational Administration fra Tel Aviv University og en bachelorgrad i hebraisk litteratur og historie fra Hebraw University. Tidligere tjent som leder af afdelingen for kultur og hebraisk i The World Zionist Organisation. Ovadia-Luski fungerede tidligere som administrerende direktør for World LIKUD-partiet i 4 år, og var den første kvinde til at udfylde denne stilling. Derudover havde hun forskellige stillinger i den israelske offentlige sektor.

Ifat Ovadia-Luski, leder af KKL-JNF-udpeget: “Beslutningen truffet af KKL-JNF’s bestyrelse er historisk og sender et budskab. Som en person, der har arbejdet i nationale institutioner i over to årtier, er jeg stolt over at have blevet valgt til at lede denne uhyre vigtige zionistiske virksomhed, og jeg er bevidst om det nationale ansvar, der nu ligger på mine skuldre.”

Status for 2021

Ved årsskiftet ligger det lige for at gøre status over aktiviteterne i 2021. Et på mange måder usædvanligt år, som har budt på store udfordringer, både herhjemme og i Israel.

Så meget mere grund er der til at glæde sig over de resultater, der er opnået inden for blandt andet følgende områder:

Udbredelse af adgang til naturoplevelser
Etablering af parkanlæg i lokalsamfund
Beskyttelse af dyreliv, herunder fuglebestanden i Hula Lake Park
Sikring af naturoplevelser for handicappede
Udendørs rekreative faciliteter ved hospitaler
Sikring og beredskab for befolkningen i området op mod Gaza-striben
Indkvartering og rekreative faciliteter ved Field and Forest Education Centers
Bekæmpelse af skovbrande / Genetablering af skovområder

I KKL-JNF Danmark er vi glade for det engagement og venskab, der bliver lagt for dagen i arbejdet for et styrket Israel.

Se videoklip fra Israel

Løbeild i Jerusalem Hills

Sent i går eftermiddag – 15. august – opstod der brand i nærheden af Beit Meir i Jerusalem Hills. Det varme vejr og stærke vinde fik ilden til at sprede sig hurtigt og truede også andre nærliggende byer. Tusinder af beboere blev evakueret fra deres hjem i Beit Meir, Shoeva, Shoresh, Ksalon, Ramat Raziel og Givat Ye’arim.

KKL-JNF brandslukningshold arbejdede sammen med brand- og redningstjenestepersonale hele natten for at bekæmpe flammerne. Efterhånden som natten gik på, ophørte vinden, og temperaturerne blev gradvist afkølet, hvilket gjorde det muligt for holdene at bremse brandens spredning. Yderligere KKL-JNF-hold ankom i de tidlige morgentimer for at give forstærkning og hjælpe med at forhindre muligheden for fornyet brand i de varmere timer på dagen.

Se video optaget af KKL-folk på stedet

Læs mere KKL-JNFs indsats mod løbeilden

Samarbejde bevarer skov og landbrugsjord

Kampen mod destruktive jorderosionsprocesser er et vigtigt projekt, der bevarer både skov og landbrugsjord. KKL-JNF er ansvarlig for fysisk implementering af arbejde og projekter på stedet, men for at det lykkes, skal det have nært samarbejde med landbruget.

Fotograf: Ariel Ben Zeev

Det var en nat, som Avigdor Kalfa aldrig vil glemme. En anspændt stemme fortalte ham i telefonen om en omfattende erosion i Gerar Stream-kanalen i Be’eri-skoven, et område der blev brugt til militær træning.

“Jeg blev meget bekymret, for hvis hæren ville planlægge at sende militære køretøjer ind i området, kunne det ende med en katastrofe. Jeg ringede til KKL-JNF, jeg ringede til lederen af regionrådet, jeg sørgede for at informere hæren. Der kom straks svar: Området skulle lukkes. Og så snart det var muligt, gik de ind for at ordne det. “

[Læs mere]

Forvandling af ørken til grønt og blomstrende område

I en længere årrække indtil det seneste årti er Arava blevet betragtet som et gudsforladt outback. En person, en leder med en vision, der gik sammen med KKL-JNF, bragte snesevis af nye familier til Moshav Hatzeva og andre Central Arava-samfund. I dag vil både veteranen og de nyankomne nyde en ny samfundspark med indbydende faciliteter.

Credit to the photographer: Photo above: Yossi Aloni, Maariv; Below, From the Adam V’Adama – HaShomer HeHadash” website

Én person med beslutsomhed kan flytte bjerge. Dr. Eyal Blum opgav en karriere inden for videnskab efter at have besluttet at foretage store ændringer i regionen og tiltrække hundreder af nye beboere til Arava-samfund. I løbet af sine syv år som leder af Central Arava Regional Council (2013-2020) lykkedes det Blum at opfylde sin vision om at skabe vækst i det ene lokalsamfund efter det andet.

[Læs mere]