Migal-instituttet i spidsen for udvikling af COVID-19-vaccine

Hvad har udvikling af en COVID-19-vaccine at gøre med KKL-JNF? Dr. Doron Markel, ledende videnskabsmand i KKL-JNF, forklarer:

Med finansiering fra KKL-JNFs ’Styrk Norden’-program i Israel har MIGAL Galilee Research Institute i Kiryat Shmona for nylig indkøbt specialudstyr til udvikling af vaccinen. Migals tidligere succes med udvikling af en effektiv vaccine mod coronavirus (IVBÆ) blandt høns giver instituttet et betydeligt forspring.

Courtesy: Migal Institute

Den globale COVID-19-pandemi har smittet millioner af mennesker verden over og har ført til over 400.000 dødsfald inden for en 4 månders periode. Resultatet har desuden været en global økonomisk og social krise på et hidtil uset niveau siden Den Store Depression som følge af Wall Stree-krakket i 1929. Den hastige infektionsrate og de nationale nedlukninger har presset økonomierne og sundhedssystemerne til bristepunktet verden over.

Det er derfor ikke overraskende på det globale plan, at forskningsinstitutioner og laboratorier ligger i kapløb om t finde en effektiv COVID-19-vaccine, som vil kunne kan befri verden fra nedlukning (herunder den forventede ’anden bølge’) og føre til genoptagelse af økonomisk aktivitet.

[Læs mere]