Nye grønne venner i hele verden

KKL-JNF´s delegerede på FNs netop overståede klimakonference, Cop 17, bemandede også en udstillings-stand og fik mange nye kontakter i de 14 dage i Durban.

KKL-JNFs stand fik over 200 besøg fra 23 lande. Til Jerusalem Post siger, Karine Bolton-Laor, der er direktør for KKLs internationale relationer, at man venter sig meget af de mange uventede forbindelser.

Der blev udvekslet visitkort med repræsentanter fra lande som Irak, Afganistan, Syd Afrika, Kenya og Somalia og fra Usa, Brasilien og Peru. Og fra Asien kom de fx fra Kina, Japan, Indonesien, Bangladesh, Cambodia og Sri Lanka.
Der var bl.a. besøg af Suzanne Sami Jamil el Banna. Hun er topdiplomat fra det irakiske miljøministerium og var leder af den irakiske delegation. Den omfattede også Muhammad Bahir, fra det irakiske transportministerium, der diskuterede den israelske politik for at nedbringe mængden af drivhusgasser.
Fra Syd Sudan deltog et medlem af parlamentet i en KKL-JNF workshop, og stillede i udsigt, at sende somailiske repræsentanter til Israel for at træne, mens deltagere fra Indonesien var interesserede i et samarbejde med forskerne fra Yatir Skoven i Negev – Verdens største plantede skov i ørkenlignende områder.
Blandt gæsterne var også miljøminister, John Moffat, fra Solomon Islands; Jeffrey Lilonga fra Malawis sundhedsministerium og Nabil Hamadi fra det tunesiske landbrugs- og miljøministerium, der var optaget af KKL-JNFs ekspertise i kampen mod ørkendannelse og erfaringerne med skovrejsning.
Selv om KKLs stand fik de sædvanlige ubehagelige anti-israelske bemærkninger – primært fra europæiske delegerede – oplevede KKLs repræsentanter, ifølge Karine Bolton-Laor, at langt de fleste henvendelser var overvældende postitive.