Udsigtstårne skal forebygge skovbrande

Fra 40 udsigtstårne rundt omkring i Israel, er vagter med til at overvåge, forebygge og forhindre spredningen af ødelæggende skovbrande. Som det sidst er set ved de katastrofale ødelæggelser på Carmelbjerget, i december 2010, skal der ikke mange ubemærkede øjeblikke til, før ilden tager fat.

En krone til forebyggelse, er mere værd en 100 kr. til helbredelse. Med denne sandhed, samler KKLdanmark i fællesskab med vores nordiske kollegaer penge ind til et brandtårn ved kibbutz Be’eri, 30 km nordvest for Be’er Sheva. På en bakketop, 90 meter over havet, kan man fra det 18 meter høje tårn se 10 km udover skove af nåletræer og eucaluptus. Om sommeren og i efteråret, når temperaturen er høj og vinden blæser tør, når de vilde blomster er visnet og bjergene er dækket af gult og tørt græs, kan ilden starte pludselig og være svær at kontrollere.

KKL forebygger og forhindrer skovbrande ved at opdage dem i tide. Det er en af de mest effektive metoder, og foreløbig har de 40 brandtårne, der er spredt rundt i landet, stoppet mange af de brande, der har truet med at løbe løbsk. Men også forebyggelse; som at anlægge veje, brandstier og advarselssystemer, fjerne fældede træer og organisere uddannelse, er med til at bremse ilden.

Skovbrande kan ødelægge tusindvis af hektar skov, som det har taget generationer at plante og vokse til. Ved at donere penge til færdiggørelse, udvidelse og vedligeholdelse af brandtårnet i Be’eri, kan man være mere tryg ved, at de mange års arbejde, ikke har være forgæves.

Israel har brug for flere udsigtstårne. Støt det fælles nordiske projekt med at rejse flere brandtårne i og omkring de israelske skove. Kontakt os for at få tilsendt et girokort, eller benyt den elektroniske betaling i højre og skriv ‘brandtårn’ i kommentarfeltet. Tak for hjælpen.