Ny overordnet leder af KKL-JNF

Ifat Ovadia-Luski blev for nylig valgt til at efterfølge Avraham Duvdevani som ny leder af Keren Kayemeth LeIsrael-Jewish National Fund (KKL-JNF).

Hendes udnævnelse til stillingen ville gøre hende til den første kvinde til at tjene i rollen, siden organisationen blev grundlagt i 1901.

Ifat Ovadia-Luski (46), har en mastergrad med udmærkelse i Educational Administration fra Tel Aviv University og en bachelorgrad i hebraisk litteratur og historie fra Hebraw University. Tidligere tjent som leder af afdelingen for kultur og hebraisk i The World Zionist Organisation. Ovadia-Luski fungerede tidligere som administrerende direktør for World LIKUD-partiet i 4 år, og var den første kvinde til at udfylde denne stilling. Derudover havde hun forskellige stillinger i den israelske offentlige sektor.

Ifat Ovadia-Luski, leder af KKL-JNF-udpeget: “Beslutningen truffet af KKL-JNF’s bestyrelse er historisk og sender et budskab. Som en person, der har arbejdet i nationale institutioner i over to årtier, er jeg stolt over at have blevet valgt til at lede denne uhyre vigtige zionistiske virksomhed, og jeg er bevidst om det nationale ansvar, der nu ligger på mine skuldre.”

Uddannelse er nøglen!

Der er spænding i luften ved starten på et nyt skoleår. Elever i Israel og rundt omkring i verden begyndte i skole omkring den 1. september 2022.

Uddannelse har altid været en topprioritet for KKL-JNF. Det er en måde at forbinde de fremtidige generationer med Israels miljø, natur, dyreliv, arv og historie.

I dag fokuserer KKL-JNF på klimaforandringer og miljøbevidsthed; på at uddanne og levere værktøjer til bedre at forstå vores foranderlige verden, og på hvad der kan gøres for at beskytte og bevare vores skove og økosystemer.

Status for 2021

Ved årsskiftet ligger det lige for at gøre status over aktiviteterne i 2021. Et på mange måder usædvanligt år, som har budt på store udfordringer, både herhjemme og i Israel.

Så meget mere grund er der til at glæde sig over de resultater, der er opnået inden for blandt andet følgende områder:

Udbredelse af adgang til naturoplevelser
Etablering af parkanlæg i lokalsamfund
Beskyttelse af dyreliv, herunder fuglebestanden i Hula Lake Park
Sikring af naturoplevelser for handicappede
Udendørs rekreative faciliteter ved hospitaler
Sikring og beredskab for befolkningen i området op mod Gaza-striben
Indkvartering og rekreative faciliteter ved Field and Forest Education Centers
Bekæmpelse af skovbrande / Genetablering af skovområder

I KKL-JNF Danmark er vi glade for det engagement og venskab, der bliver lagt for dagen i arbejdet for et styrket Israel.

Se videoklip fra Israel

KKL-JNF på COP26 i Glasgow

KKL-JNF fortsætter sit arbejde med at forholde sig til og at imødegå klimaændringer og giver derfor udtryk for sine holdninger til dette vigtige spørgsmål. Den 10. november 2021 deltog KK-JNF-repræsentanter, Dr. Doron Markel og Dr. Gilad Ostrovsky, i en fælles session for KKL-JNF og Ministeriet for Miljøbeskyttelse ved UNFCCC COP26 i Glasgow.

[Læs mere]

Fremad mod Israel 2040

Grundstenen, der er lagt for KKL-JNF Zemach-Kinneret Innovation and High Tech Park, er en betydningsfuld milepæl i KKL-JNFs 2040-plan, som sigter mod at transformere underudviklede områder i Negev- og Galilæa-regionerne til Israels næste Silicon Wadi.

Israel Perez, KKL-JNF

Under stor festligholdelse den 23. juni lagde KKL-JNF og Zemach Group grundstenen til KKL-JNF Zemach-Kinneret Innovation and High Tech Park i Galilæa. Centret kommer til at fungere som teknologi-inkubator og vidensbase for det nordlige Israel. Centret vil fremme akademisk specialisering, forskning og innovation inden for agro-tech, food-tech og vand og det vil beskæftige omkring 10.000 medarbejdere i vellønnede, højtkvalificerede jobs som en del af kernearbejdsstyrken. Centret vil tiltrække udenlandske virksomheder og investorer, der trækker fremgang og udvikling med sig til det nordlige Israel. Den high tech-park, der nu er på vej med en investering på 50 millioner NIS, er en integreret del af KKL-JNFs Israel 2040-vision om at transformere de underudviklede Negev- og Galilæa-regioner til Israels næste vækstmotor.

Mobile beskyttelsesrum

Kære KKL-ven,

KKLs folk er på arbejde under beskydning, ofte i helt åbne ubeskyttede områder i ørkenen, i skovene og på markerne. Trods 100vis af raketter og missiler, der affyres fra Gaza, fortsætter KKLs folk deres vigtige arbejde i området: pasningen af skovene, vand-projekterne, afgrøderne og forskningsstationerne. Også de mange unge frivillige og studerende på KKL miljø-uddannelsesinstitutioner i det nordlige og sydlige Gaza-område fortsætter ufortrødent.

KKL har udviklet et mobilt beskyttelsesrum, der kan stilles op i de mest sårbare områder. Hvert beskyttelsesrum vejer 10 tons, kan rumme ni personer og er udviklet til at kunne beskytte mod missiler. Hvert beskyttelsesrum koster 39.000 israelske shekel, svarende til ca. 63.000 danske kroner. KKL i de nordiske lande er gået sammen om at samle så mange penge ind som muligt og så hurtigt som muligt til køb af beskyttelsesrum.

HJÆLP OS – HJÆLP KKL-FOLKENE I OMRÅDET – HJÆLP ISRAEL.

DONER NU via netbank: 8401 – 1187048. Mærk din donation: BESKYTTELSESRUM
DONER NU via gironummer: 73 – 86838222. Mærk din donation BESKYTTELSESRUM

Rejsedagbog fra Israel 6. marts 2014

Dagen startede med et besøg ved Kibbutz Maashabe Sades fiskedamme, hvor vi så, hvad der var kommet ud af det KKL/Danmark-støttede projekt. Vandet hentes op fra en stor aquifer, der er beliggende I 500 meters dybde. Selv om vandet er saltholdigt, kan det godt bruges til at holde fisk i. Fisken er en australsk havaborre.

Vi havde en meget spændende guidet tur i Yeruham Park, vest for Yeruham by. Området rundt om parken blev etableret allerede i 1951, i den nordlige dele af Negevørkenen. Indtil for nylig har byen lidt af store sociale problemer og stor arbejdsløshed. Nu er Yeruham blevet et satsningsområde, og mange ressourcer er linvesteret i at afhjælpe disse problemer.

I Yeruham Park ligger der et flodløb som i mange år var hårdt belastetaf forurening, men i 90erne blev den renset op. KKL har plantet træer rundt om parken, så den med tiden vil blive et populært udflugtsmål.

Læs resten

Rejsedagbog fra Israel 5. marts 2014

I dag tog vi af sted til Yatir skoven, der med over 4 millioner plantede træer er den største menneskeskabte skov i Mellemøsten. Skoven har et stort potentiale i forhold til turisme, også fordi der rundt om i skoven befinder sig adskillige arkæologiske seværdigheder.  KKL støtter med bl.a. restaureringsarbejde, og med anlæggelse af infrastruktur og rekreative områder.

Fra Yatir kørte vi syd om Beer Sheva til Ambassadors Forest, hvor vi mødte Itzhah Moshe (xxxx) og et hold af hans kolleger. KKL deltager i et LTER – Long Term Ecological Research – projekt i Yatir, som Danmark støtter i en 3-årig periode.

Læs resten